Ποτό στο Ενάλιον

image05

Είναι κοινή παραδοχή ότι η επιτυχία ενός γεύματος ή δείπνου εξασφαλίζεται από τον μελετημένο και ισορροπημένο συνδυασμό φαγητού και ποτού. Στο "Ενάλιον" δίνουμε εξαιρετική βαρύτητα στην επιλογή των ποτών και στην κατάρτιση της λίστας μας.


Οι επιλογές της λίστας κρασιών εναρμονίζονται πλήρως με τη φιλοσοφία μας, η οποία αφορά αποκλειστικά στην κατανάλωση επώνυμου ελληνικού κρασιού. Αυτή έχει να κάνει με την εκπροσώπηση ολόκληρου του ελληνικού αμπελώνα ενώ σημαντική θέση κατέχει η κυκλαδίτικη οινοποιία. Η τελική κατάρτιση της λίστας είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του οινοχόου με το σεφ. Στόχος, να φτάσουν στον καταναλωτή κρασιά που αξίζουν την επιβράβευση του κοινού. Η λίστα κρασιών ανανεώνεται μαζί με το μενού των φαγητών. Ειδικός στο κρασί βρίσκεται σε μόνιμη βάση στην υπηρεσία των πελατών.
Η αγάπη και ο σεβασμός στο κρασί, μας έχουν οδηγήσει στη χρήση κατάλληλα διαμορφωμένου κελαριού και ψυγείων-συντηρητών τα οποία φυλάσσουν τα κρασιά αποτελεσματικά, μέχρι αυτά να φτάσουν στα ειδικά ποτήρια κρασιού του εστιατορίου.
Η συνεχής αναζήτηση και εξερεύνηση του ελληνικού αμπελώνα αποτελεί για μας αναπόσπαστο μέρος των δραστηριοτήτων μας. Οι οινόφιλοι μπορούν να ανακαλύψουν εξαιρετικές επιλογές γηγενών ποικιλιών, αλλά και σπάνιες περιορισμένης παράγωγης οινοποιήσεις.
Επίσης, προσεκτικά διαλεγμένα και πάντα με κριτήριο την ποιότητα, την πρωτοπορία και τον αρμονικό συνδυασμό φαγητού ποτού, θα βρείτε αποστάγματα, τσίπουρα, ούζα ή μπύρες.
Στο «ΕΝΑΛΙΟΝ», κρασί, ή ποτό γενικότερα σημαίνει γνώση, πολιτισμός, ταξίδι και εξερεύνηση.

Κάρτα Ποτών: Λίστα_Κρασιών.pdf